Menneskene bak Vestland Krysskulturell Brobyggertjeneste
Grunnlegger og daglig leder
Dora Poni Loro er utdannet sosionom med mastergrad i barnevern. Hun har videreutdanning i traumebevisst omsorg, barnevernsarbeid etter avdekking av vold og overgrep, og samtaler med barn.
Dora har mange års erfaring innen flerkulturelt arbeid, selvhjelpsarbeid med fattigdom og sosial ekskludering i Norge, samt erfaring innen prosjektkoordinering, ledelse, og veiledning. Hun er sertifisert ressursperson i forebyggende arbeid mot helseskadelige praksiser som kjønnslemlestelse og æresrelatert vold og tvangsekteskap, og er kurset i Transformational Leadership for Sustainability.
Dora er en sosial aktivist med engasjement innen Empowermentarbeid med kvinner og ungdom, og temaer relatert til migrasjon, sosial inkludering og samfunnsdeltakelse. Dora er ansatt som barnevernskurator i barneverntjenesten for enslige mindreårige flyktninger.
Styreleder
Jannike H. Grieg er utdannet sosialantropolog med mastergrad innen flerkultur, migrasjon, arbeid og utvikling. Hun har et skarpt blikk på kjønnstematikk og rettigheter, og ser verdien av å jobbe helhetlig og tverrfaglig. Hun har over 20 års erfaring fra flerkulturelt arbeid. Hun er målrettet og uredd i arbeidet for inkludering og rettigheter.
Jannike er en erfaren leder og veileder, og har startet opp og utviklet prosjekter i ulike sektorer. Hennes kjernekompetanse er inkluderingsarbeid, prosjektutvikling, ledelse og ressursbasert metodikk. Hun løfter frem kultur, litteratur og språk som bindeleddet mellom den største verdien samfunnet har: menneskene.
Jannike er sertifisert i metoden Shared Reading, og erfaren i bruk av LØFT (Løsningsfokusert tilnærming) og MI (Motiverende intervju) som verktøy i samtaler og veiledning. Hun vektlegger kvalitativ metode i sitt arbeid.
De som jobber med Jannike setter pris på hennes faglighet, åpenhet, gjennomføringsevne og lagånd.
Styremedlem
Emma har bachelor i sosiolog og kjønnsstudier, og mastergrad i menneskerettigheter. Hun har en videreutdanning i traumebasert omsorg, og er i tillegg ICDP-veileder (International Child Development Program) og flerkulturell doula.
Emma har lang erfaring fra både offentlig og ideell sektor. Hun har tidligere jobbet i barnevernstjenesten og som minoritetsrådgiver i IMDi. Hun jobber nå som koordinator på Empo flerkulturelt ressurssenter og arbeider primært med veiledning og rådgivning innen jobb, karriere samt utdanning og samfunnsdeltakelse.
Emma holder også jevnlige foreldreveiledningskurs på norsk og på hennes morsmål (swahili). De som samarbeider med Emma setter pris på hennes varme og åpne væremåte, med smil og god humor. Hennes engasjement for rettferdighet og menneskerettigheter er noe som legges merke til av mange.
Styremeldem
Annelise har en multikulturell bakgrunn, og har sjonglert flere kulturer og språk i hele sitt liv. Hun har en master i økonomi og ledelse og en master i språk og språkvitenskap.
Etter noen år der hun jobbet i næringslivet og som lærer, bestemte hun seg for å ta en doktorgrad i ved NHH. Annelise jobber nå som førsteamanuensis i interkulturell kommunikasjon ved NHH der hun forsker på, blant annet, kultur- og kommunikasjonsforskjeller på arbeidsplassen, ledelse tvers av kulturer, og mangfold og inkludering.
Annelise holder foredrag for organisasjoner om disse temaene, og hjelper ledere og ansatte og bygge bro mellom kulturer. Hun underviser global ledelse og interkulturell kompetanse ved NHH, og har erfaring med å formidle til et bredt publikum, fra studenter, videregåendeskole elever til ledere.
Hun ble nylig tildelt status merittert underviser ved NHH. Annelise er opptatt av å bygge bro mellom kulturer og vitenskapelige disipliner.
Styremedlem
Mwamini er Tanzaniansk-Norsk. Hun har bachelor som barnevernspedagog og grunnfag i Psykologi (UiB). Hun har etter- og videreutdanninger i flerkulturell pedagogikk (UiA), småbarn og barnehagepedagogikk (UiS) og systemisk familieterapi (HVL). Mwamini tar nå Master i Familieterapi.
Mwamini har erfaring som pedagogisk leder og veileder ved Johannes Læringssenter. Hun har jobbet som Integreringskonsulent og ICDP veileder (International Child Development Program) ved Introduksjonssenteret for flyktninger.
Hun har også erfaring som miljøterapeut ved akutt og langtids barnevernsinstitusjon i Bufetat. Hun jobber nå som Familieterapeut ved Bjørgvin Familiekontor.
Styremedlem
Fitia er en erfaren administrativ koordinator med en flerkulturell bakgrunn som gir henne en unik global forståelse. Hennes tilnærming til ledelse er formet av internasjonalt samarbeid, og hun har vist evne til å tilrettelegge effektive arbeidsstrukturer på tvers av både private og offentlige sektorer.
Med en mastergrad i management og forretningsstrategi, har Fitia solid kunnskap om å møte og løse komplekse forretningsutfordringer.
Fitias engasjement for integrering gjenspeiles i hennes arbeid for å bygge broer mellom ulike kulturer og samfunn, og hun støtter aktivt de som nylig har ankommet Norge. Hun jobber for tiden for et internasjonalt prosjekt, der hennes interkulturelle kompetanse sikrer vellykket implementering og resultater.